ZŠ a MŠ Dobrá Voda u Českých Budějovic

Den německé kuchyně

Ve středu 18. 05. nás čeká den německé kuchyně. Německá kuchyně zahrnuje více různých regionálních kuchyní, které se od sebe někdy i velice liší. (Číst dále)

Jihoněmecká kuchyně, tedy bavorská a švábská, má mnoho podobností se švýcarskou a zejména i rakouskou kuchyní (a překrývá se tedy do jisté míry i s kuchyní českou). Sárská (a také falcká a bádenská) kuchyně je silně ovlivněna kuchyní francouzskou (a připomíná kuchyni v Alsasku či Lotrinsku). Své zásadně typické rysy má i severoněmecká kuchyně, obsahující mnoho elementů severské (skandinávské) kuchyně. V důsledku silné migrace v Německu se však – zejména ve větších městech – připravují i pokrmy z jiných oblastí.

 

Polévka:  frankfurtská s bramborem

Oběd 1:   bavorské vdolečky

Oběd 2:    hovězí pečené po rýnsku, špecle

 

Spätzle – vaječné nudle vznikající škrábáním těsta. Těsto se poté uvaří ve vodě. Je to velmi oblíbená příloha k mnoha pokrmům s omáčkou.

Rheinische Sauerbraten – rýnská hovězí pečeně s omáčkou z hrozinek a dalších přísad.

 

Datum vložení: 16. 5. 2022 15:05
Datum poslední aktualizace: 15. 8. 2022 8:47
Autor: Správce webu