ZŠ a MŠ Dobrá Voda u Českých Budějovic

Velikonoční menu 11.4. – 13.4.

Velikonoce, největší křesťanské svátky, symbolizují vykoupení, naději a znovuzrození ukřižovaného Krista.
A co by to bylo za svátek, kdyby se netočil také kolem jídla? (Číst dále)

O Velikonocích se spolu střetávají dva protiklady – přísný půst a velká hojnost. Po čtyřicetidenním půstu nastává pravý opak! Svátky jara se tradičně slaví desítkami různých pokrmů. Je zajímavé, že každý kraj má svá jídla a mnohdy se jedno od druhého výrazně liší.

Pondělí     11.4.

  • Polévka: Velikonoční bílá polévka
  • Oběd 1: Velikonoční šunkafleky, kyselá okurka
  • Oběd 2: Brambory, dušený špenát, vařené vejce

Úterý   12.4.

  • Polévka: Polévka s kuřecími noky
  • Oběd 1: Velikonoční sekaná, bramborová kaše, okurkový salát
  • Oběd2: Trhanec s jablky a rozinkami, ovoce

Středa    13.4.

  • Polévka: Hrachová
  • Oběd 1: Králičí ragú na zelenině, brambory, čoko. lízátko
  • Oběd 2: Velikonoční rozmarýnové kuře se šalotkou, dušená rýže, čoko. lízátko 
Datum vložení: 23. 3. 2022 18:45
Datum poslední aktualizace: 15. 8. 2022 8:47
Autor: Správce webu